Boldogságórák


2023. Május-Testmozgás

Ebben a hónapban a testmozgás és az egészséges életmód fontosságával foglalkoztunk a Boldogságóráinkon. A csoportok többféle módon, ám a gyermekek számára vonzó, érdekes, játékos formában foglalkoztak a témával. 

                     


2023. Május 16. Boldogságóra Klub -online felületen. A klub foglalkozás témája a Testmozgás volt. Feltérképeztük annak jelentőségét a boldogság faktorok szempontjából.  A foglalkozást vezette Kékiné Török Edit óvodapedagógus kollégánk, aki boldogságóra pedagógus, boldogságóra mentor.

 


2023. Május 03: Boldogságóra filmforgatás Fenyves Angelika óvodapedagógussal, aki boldogságóra pedagógus, boldogságóra mentor

A Boldogságóra program 2023-2024. nevelési évben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból készül egy kisfilm , amely a boldogságórák megvalósítását, tapasztalatait , hatásait hivatott bemutatni. A megvalósítás során boldogságórás tevékenységünket a Jobb Veled a Világ Alapítvány , a Boldogságóra Program szakmai csapata folyamatosan nyomon követi. Kollégánk több éves boldogságórás munkája , ezen területen elért eredményei alapján kapta ő a megtisztelő lehetőséget. 


2023. Április- Megbocsátás 

A megbocsátás nem mentegetés, nem elnézés, hanem pozitív viszonyulás a történtekhez. Aki megbocsát az leteszi sérelmeit, lemond a bosszúvágyról. Akinek megbocsátanak az megkönnyebbül, hinni kezd abban, hogy ő is jobb emberré válhat. 


2023. Március 20.- A Boldogság Világnapja 

Egy igen tartalmas, örömökben és boldogságban gazdag délelőtt részeseivé váltunk március 20-án , a Boldogság Világnapján. A mesés percek, a közös alkotások, a boldogság- tánc, a boldogság-futás, a Boldogság befőtt üzenetei mind mind hozzájárult ahhoz, hogy valóban jól érezhettük magunkat -így együtt. 

 

 

2023. Március: Apró örömök élvezete

A hónap témájának feldolgozása során kiemelkedő jelentősége van a jelen pillanatok apró szépségeinek felismerésének. Az ” itt és most” nyújtotta kellemes érzések , örömforrások megláttatásának.


2023. Február: Megküzdési stratégiák

A megküzdés alatt olyan tudatos erőfeszítéseket értünk, amelyek arra irányulnak, hogy elgyőzzük a ránk háruló külső és belső fenyegetéseket. Legyen szó akár külső, vagy  belső akadályokról.


2023. Január- Célok kitűzése

Pszichológiai kutatások igazolják , hogy a célok kitűzése és elérése fokozza a boldogságérzetünket. A gyermekekesetében azt igyekszünk megláttatni, hogy a célok és vágyak között eltérések vannak. A célok eléréséhez nekünk is tennünk kell. És bár nem mindig sikerül elsőre elérnünk a célunkat, ezek a kudarcok a természetes velejárói a céljaink elérésének.


2022. December : Jó cselekedetek gyakorlása

Ebben a hónapban a jó cselekedetek boldogság fokozó erejére fókuszáltunk. Akivel jót teszünk azt boldoggá tesszük, de ugyan olyan örömet jelent számunkra is ez a cselekedet. A téma feldolgozása során készültek gyógyító szivecskék, és angyalkák is.

   


2022. November : Társas kapcsolatok ápolása

November hónap témája a Társas kapcsolatok ápolása. Társas kapcsolataink hatással vannak a személyiségfejlődésünkre, egészségünkre, és a lelki jóllétünkre is egyaránt.

 


2022.Október : Az optimizmus gyakorlása

Az optimizmus latin eredetű szó, jelentése :a legjobb. A pozitív pszichológia szerint , óvodáskorban arról van szó, hogy a gyermekek a felnőttek segítségével kitartanak a kihívások mellett és legyőzik azokat. A téma feldolgozása során alkalmazott játékos gyakorlatok, feladatok segítik a gyermekek pozitív szemléletének formálását.

   


2022. Szeptember : A  Hála gyakorlásának hónapja

               


2022-2023 Nevelési év

Ebben a nevelési évben óvodánk négy  csoportjában az 1-es Rózsa csoportban ,a 2-es Margaréta csoportban, a 4-es Százszorszép csoportban és az 5-ös Harangvirág csoportban kerülnek megvalósításra a Boldogságórák.

Megvalósító pedagógusok: Fenyves Angelika boldogságóra mentor, mesterpedagógus

Kékiné Török Edit  boldogságóra mentor, mesterpedagógus

Láncziné Oláh Petra boldogságóra pedagógus

Intézményünk a 2022-2023.nevelési évre is elnyerte az Örökös Boldog Óvoda címet.


2022.május 

A 2022. márciusában a Hónap pedagógusa elismerő címet kapta Fenyves Angelika boldogságóra – óvodapedagógus kollégánk.


2021-2022-es nevelési évNagy -nagy örömet jelent számunkra , hogy március hónapban a Liliom csoport , május hónapban pedig a Margaréta csoport részesült elismerésben. Gratulálunk munkájukhoz!

honap-csoportja-oklevel-2021-03 (2)

honap-csoportja-oklevel-2021-05 (1)


Büszkeséggel tölt el minket, hogy elnyertük az Örökös Boldog Óvoda címet. A Boldogság program ebben a nevelési évben  óvodánk négy csoportjában kerül megvalósításra: a Margaréta csoportban, a Liliom csoportban , a Harangvirág csoportban és a Búzavirág csoportban.  A Boldogságóra egy nagyszerű személyiségfejlesztő foglakozás a pozitív pszichológia eszközeivel.2020-2021-es nevelési év


2019-2020-as nevelési év képei

Margaréta csoport

 1. A hála gyakorlása
 2. Az optimizmus gyakorlása
 3. Társas kapcsolatok ápolása


2018-2019-es nevelési év képei

Margaréta csoport

 1.  Szeptember – A hála gyakorlása
 2. Október – Az optimizmus gyakorlása
 3. November – Társas kapcsolatok
 4. December – Jó cselekedetek
 5. Január – Célok kitűzése
 6. Február – Megküzdési stratégiák
 7. Március – Apró örömök
 8. Április – Megbocsátás

 Százszorszép csoport

 1. Szeptember – A hála gyakorlása
 2. Október – Az optimizmus gyakorlása
 3. November – Társas kapcsolatok
 4. December – Jó cselekedetek
 5. Január – Célok kitűzése
 6. Február – Megküzdési stratégiák
 7.  Március – Apró örömök
 8. Április – Nyílt nap


2017-2018-as nevelési év képei

Hóvirág csoport

 1. A hála gyakorlása (10.26)
 2. Az optimizmus gyakorlása (11.16)
 3. A jó cselekedetek gyakorlása (12.11)
 4. Célok kitűzése és elérése (03.01)
 5. Megküzdési stratégiák (03.01)
 6. Apró örömök élvezete (03.27)
 7. A megbocsátás (04.27)